Framtidspris till Skånefrö

I slutet av november delade Sparbanken Skånes Framtidspris ut. Årets vinnare blev Skånefrö.

Skånefrö blev vinnare av Sparbanken Skånes Framtidspris 2023. På andra plats kom Soeco Kontorsmöbler och Malmberg. På bilden syns från vänster Ola Sjödin, vd Soeco Kontorsmöbler, Sven-Olof Bernhoff, vd Skånefrö, och Viktor Ekberg, kommunikationsansvarig Malmberg. Foto: Pressbild

Priset har instiftats för att uppmärksamma skånska företag som är goda förebilder och som skapar framtidstro i regionen.

Årets vinnare Skånefrö har funnits sedan 1928 och har i dag ett 30-tal anställda och omsätter över 230 miljoner kronor. Vd Sven-Olof Bernhoff tog emot priset på Framtidsdagen som hölls i Lund.  

Företaget fick priset med följande motivering:

”Klimatomställningen är en av samtidens stora utmaningar. Alla i vårt samhälle behöver bidra, men det är ett fåtal som verkligen går före och tar nya perspektiv. Skånefrö vågar gå en egen väg och visar ett starkt och äkta miljöengagemang. Med innovation, cirkulärt tänkande och affärsmannaskap har bolaget nått framgångar som rönt internationell uppmärksamhet. Hållbarhet måste kunna kombineras med ekonomisk bärkraftighet för att klimatomställningen ska lyckas och Skånefrö visar att precis detta är möjligt.”

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 december 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste