Årets prisade leverantörer

Varje år delar HKScan ut pris till Årets leverantör inom kategorierna nöt, gris och lamm. Genom detta vill man lyfta branschen, sprida kunskap och visa på goda exempel av svensk djuruppfödning.

Åsa och Per Karlsson är årets leverantör gris. De har ett stort miljöintresse och bland annat får grisarna äta biprodukter från olika livsmedelsföretag. Målet är ett griskött med ett lägre klimatavtryck än kyckling, vilket man nu har lyckats med, menar Per. Foto: HKScan 

Årets leverantör Gris - Åsa och Per Karlsson, Boarps Gård i Eldsberga, Halland

– Ska vi få utveckling i branschen och fler ska våga satsa för framtiden så är det viktigt att dela med sig av det man har lärt sig under åren. Det är en självklarhet för oss och det är fantastiskt roligt att verksamheten vi lyckats bygga upp från grunden får uppmärksamhet via den här utmärkelsen, säger Per och Åsa Karlsson, i ett pressmeddelande.

Motivering:

Utmärkelsen tilldelas Per och Åsa Karlsson för deras generösa förmåga att dela med sig av sin gedigna kunskap och erfarenhet i olika typer av projekt, i kombination med positivism och energi som sprider glädje i alla sammanhang de deltar i. I kombination med ett aktivt miljöfokus och intresse för att prova nya lösningar och metoder för ökad djuromsorg är Boarps gård en mycket värdefull partner i HKScans Gårdsinitiativet och en inspiration för andra lantbrukare.

 

Kristian Andersson är årets leverantör nöt. På gården har han cirka 1 500 djur. Två tredjedelar av besättningen hålls ute året runt. Foto: Privat

Årets leverantör nöt: Kristian Andersson, Friskatorpet i Rinkaby, Skåne

– Helt otroligt! Riktigt skoj att vi blev Årets nötleverantörer till HKScan. Verkligen ett kvitto på det vi gör är bra!, säger Kristian Andersson.

Motivering:

Utmärkelsen tilldelas Kristian Andersson för sitt starka intresse för innovation och utveckling och sin vilja att testa nya lösningar, till exempel nya foderkoncept. Professionalism, engagemang och en utmärkt välskött struktur genomsyrar hela Friskatorpets verksamhet. Gårdens viktiga naturvårdande insatser inom ramarna för EU-initiativet Natura 2000 både främjar den biologiska mångfalden i det svenska jordbrukslandskapet och bidrar till att bevara värdefulla öppna naturmarker.

 

"Johan är en ung och driven leverantör som alltid är öppen för att testa nya metoder och tekniker med stora ambitioner för framtiden. Samtidigt är han kvalitetsmedveten och leveranssäker med lamm av hög och fin kvalitet", skriver HKScan. Foto: HKScan 

Årets leverantör Lamm - Johan Svensson, Staxgård Lamm i Sölvesborg, Blekinge

– Det känns väldigt roligt att få en utmärkelse för en verksamhet som jag har byggt upp från grunden, det visar att vi gör något riktigt bra, säger Johan Svensson.

Motivering:

Utmärkelsen tilldelas Johan Svensson för sin banbrytande syn på resursanvändning i samband med ombyggnationen av ett grisstall till lammproduktion samt ett starkt engagemang för hållbarhet och lokal produktion, till exempel genom fokus på naturbete. Utöver det gör Johans engagemang i att hitta nya metoder och tekniker, i kombination med hög produktkvalitet, honom till en mycket uppskattad och respekterad samarbetspartner.

 

Göran Ottosson tilldelas HKScans hedersomnämnande för att ha levererat fina grisar i många år. Foto: HKScan 

Hedersomnämnande - Göran Ottosson i Köping, Västmanland

Motivering:

Göran är en riktig veteran och en av våra mest trogna samarbetspartners och leverantörer och tilldelas ett hedersomnämnande i Årets Leverantör för sin långa och gedigna insats med leveranser av grisar av jämn och fin kvalitet i mer än 45 år till oss på HKScan. Göran är en mycket respekterad, positiv och lösningsorienterad samarbetspartner - unik i sitt slag!

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 01 februari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste