Axfoods vd väljer att lämna sin post

Klas Balkow väljer nu att sluta som vd och koncernchef för Axfood. Han kommer avgå senast vid utgången av 2024, men kommer därefter att finnas tillgänglig som strategisk rådgivare. 

Klas Balkow tillträdde som vd och koncernchef för Axfoood 2017. Efter att han lämnat sin post kommer han fortfarande finnas kvar i en rådgivande roll. Foto: Jonathan Näckstrand

– Efter sju fantastiska år på Axfood och totalt 17 år som börs-vd har jag bestämt mig för att avrunda min operativa karriär och få mer tid för familj och annat i livet. Jag har stort engagemang för Axfoods utveckling och det kommer jag fortsätta ha. Vi har ett spännande år framför oss, med många saker på agendan för att fortsätta stärka vårt kunderbjudande om prisvärd, bra och hållbar mat för alla, säger Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow i ett pressmeddelande. 

Klas tillträdde som vd och koncernchef för Axfoood 2017. Och nu när han valt att avgå tackar Axfoods styrelseordförande Mia Brunell Livfors honom för hans arbetsinsats. 

– Klas har tillsammans med sitt team skapat en enastående utveckling. Med tydligt tillväxt- och förnyelsefokus och hög förändringstakt har Axfood attraherat många nya kunder och avsevärt ökat sina marknadsandelar, säger hon och fortsätter:

– Jag vill särskilt lyfta Klas inspirerande förmåga att kombinera ett strategiskt och kommersiellt ledarskap med en humanistisk och empatisk framtoning, säger Mia och bekräftar att han stannar kvar som vd under 2024 och sedan kommer finnas kvar i en rådgivande roll. 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 februari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera