SIMA i Frankrike ställs in

Arrangören bakom den franska mässan SIMA har beslutat att ställa in årets mässa. Anledningen är bland annat jordbrukskrisen i landet.

SIMA 2024 ställs in och återkommer nästa gång 2026. Foto: Vilhelm Ektander 

Mässan skulle ha gått av stapeln i höst mellan den 24 och 28 november. ExpoSima som är de som arrangerar mässan anger att skälen bakom att mässan ställs in har att göra med marknadsnedgångar i branschen och den nuvarande jordbrukskrisen i Frankrike, skriver Future Farming.

Axema som är den franska föreningen för tillverkare av jordbruksmaskiner uppmanar i samband med beskedet den franska regeringen att förenkla lagarna för att förbättra konkurrenskraften för jordbruket i Frankrike.

Nästa SIMA kommer att hållas 2026.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 februari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera