Case IH siktar högt med introduktionen av AF11-tröskan

Den nya skördetröskan med 775 hästkrafter som till en början lanseras i Nordamerika kommer enligt företaget att hjälpa jordbrukare att skörda fler hektar på en dag.  

Den 6 februari presenterade Case IH nyheten om att AF11 skördetröskan lanseras i Nordamerika. Foto: Case IH

Det ska ske genom tre huvudsakliga prestandaförbättringar: ökad kapacitet, integrerad teknik och bättre körtid.   

Case IH AF11-skördetröskan har medvetet omkonstruerats från grunden. Den nya AF11-modellen förenar prestanda, hastighet och modern teknik för att öka produktiviteten ute på fältet. Genom att kombinera Case IH:s första dubbelrotor, AFXL2, med ett aktivt och dynamiskt renssystem, utlovar AF11 en hög kapacitet. 

– Vi är medvetna om att lantbrukare har allt större områden att täcka samtidigt som de möter oförutsägbara skördetidfönster och arbetskraftsbrist. Med AF11 tar Case IH itu med dessa problem, säger Leo Bose, segmentsledare för skörd hos Case IH, i ett pressmeddelande och fortsätter:  

– Vi ser denna maskin som ett sätt att öka kapaciteten, införa toppmodern teknik och ge konkreta fördelar för våra kunder, samtidigt som vi också levererar den tillförlitlighet som kunderna har kommit att förvänta sig från Case IH. 

AF11 bygger på Axial-Flows-styrka och arv, vilket ger matchad kapacitet från skärbord till halmhack. Den levererar hastighet och genomströmning med jämn flödeshastighet, vilket minskar spill och möjliggör styrning av restprodukter med radar.

AF11 kommer med en spannmålstank på 20 kubikmeter och en tömningshastighet på 210 liter per sekund. Dessutom utlovas förbättrad bränsleeffektivitet och en stor bränsletank för att hålla drifttiden på en maximal nivå. 

Case IH AF11 är den första i AF-serien. Foto: Case IH

– Vår produktutvecklingsprocess, som fokuserar på lantbrukare, identifierade behovet av matchad kapacitet, hastighet och genomströmning. Tekniken med dubbla rotorer i AFXL2 låter lantbrukare skörda mer på mindre tid, tillägger Leo Bose. 

AF11 är den första i AF-serien och kommer att erbjuda flera teknikfokuserade funktioner, inklusive Case IH:s skördeutomatiseringslösning, Harvest Command. 

AF11 kommer för tillfället endast att finnas tillgänglig i Nordamerika och mer information om specifikationer och prissättning kommer att släppas vid en senare tidpunkt. 

Information om eventuellt släpp i Europa kommer senare under 2024.  

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 februari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste