Trejon presenterar Berti BiMax slagslåtter

Berti BiMax blir ett nytt tillskott till Trejons sortiment inom grönytevård.

 

Berti BiMax slagslåtter finns tillgängliga i tre olika arbetsbredder: 250 cm, 280 cm och 300 cm. Foto: Trejon


Det italienska förtaget Berti har över 60 års erfarenhet inom branschen. Företaget är kända för att leverera innovativa och högkvalitativa produkter för grönytevård.

– Varumärket Berti är kanske det mest kända av alla när det gäller slagslåtter i Sverige och vi har och har haft ett brett utbud av modeller. Trots det har vi och Berti sett att vi saknat en modell mellan vår storsäljare EKR-S och den kraftiga Dual modellen. Den lilla luckan är nu fylld med denna nya BiMax modell, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon, i ett pressmeddelande.

–En slagslåtter är så mycket mer än vad som syns utifrån, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon. Foto: Carolina Wahlberg

Tre arbetsbredder

Berti BiMax slagslåtter finns tillgängliga i tre olika arbetsbredder: 250 cm, 280 cm och 300 cm. Dessa är anpassade för medelstora traktorer med en effekt på upp till cirka 130 hk. Den nya modellen passar väl in mellan EKR-S och DUAL-modellerna och erbjuder en hög kapacitet för att effektivt hantera stora mängder växtrester. Priset som anges på Trejons hemsida är 110 900 kronor för den minsta modellen, 121 900 kronor för mellanvarianten och 124 900 kronor för den med en arbetsbredd på 300 cm.

Maskinen utmärker sig genom sin robusta konstruktion med ett dubbelchassi som är speciellt anpassad för krävande arbetsförhållanden. Chassit är tillverkat av högkvalitativt svenskt stål (Strenx™). Dessutom är chassit något rymligare runt intag och utlopp, vilket bidrar till en ökad kapacitet.

Dubbelchassi

– En slagslåtter är så mycket mer än vad som syns utifrån, denna modell kommer med ett kraftigt dubbelchassi i strenx-stål exempelvis. Med ett dubbelchassi så har maskinen alltså en yttre chassiplåt som ger stabilitet och finishen utåt, samt en inre chassiplåt runt rotorn som fungerar som motlägg för bearbetningen. Det är också detta inre lager som tar upp smällar och därmed skyddar maskinens yttre mot påverkan, säger Johan.

Maskinen kan utrustas med Bertis tunga hammarslagor eller med Y-knivar vid förfrågan. Modellen kommer finnas tillgänglig i Sverige under våren 2024. Trejon ser väldigt positivt på möjligheterna med att introducera Berti BiMax på den svenska marknaden.

– Vi är övertygade om att denna modell likt övriga modeller kommer bli uppskattad av användare över hela Sverige och då kravbilden på maskinerna hela tiden höjs känns denna modell helt rätt i tiden, avslutar Johan.

 

Funktioner och fördelar Berti BiMax:

Dubbelchassi: Hela maskinens chassi är av dubbla plåtar i Strenx-stål för att ge ytterligare stabilitet och hög finish.

Hydraulisk sidoförskjutning: Med en standardhydraulisk sidoförskjutning på 57 cm möjliggör BiMax flexibilitet och precision under användning.

Automatisk remspänning: Grundutrustad med automatisk remspänning, vilket förenklar underhållet och säkerställer driften.

Dubbelt trepunktsfäste: Enkel omställning mellan front- och bakmontering möjliggörs av det dubbla trepunktsfästet.

Kraftig bakre stödrulle: Den robusta bakre stödrullen, nära rotorn, är självrengörande och förbättrar kapaciteten att hantera stora mängder växtrester.

Anpassningsbar PTO: Standardutrustad för 1000-varvs PTO men kan enkelt ställas om för drift på 540-varv.

Mångsidig hantering: Kan klara vegetation upp till 6 cm i diameter, vilket gör den idealisk för olika grönytehanteringsbehov.

Källa: Trejon

 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 februari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem bestämmer vem det är som har rätt att vara bonde? 

Krönika: På 60-talet premierade lantbruks­nämnden ett urval av gårdar som kunde få bidrag för investeringar samt låga räntor på sina lån. Dessa gårdar rustades upp i koncentrerad rationalisering (KR) medan granngårdarna många gånger fick stänga ladugårdsdörrarna och arrendera ut marken. Efter inträdet i EU, blev betesputsen ett verktyg för att den bortvalda bonden fortsatt kunna ha kvar marken och ta igen jordbruksstödet. Vilket har lett till ytterligare svårigheter i norrländska bygder att utvidga produktionsgårdarnas arealer. 

 

Kommentera