John Deere presenterar sina kraftfullaste traktorer någonsin

John Deeres nya 9RX-traktorer erbjuder en kombination av kraft, teknisk innovation och förbättrad användarupplevelse.

John Deere i hästkraftslöpningstäten med nya 9RX-Serien. Foto: John Deere

9RX-serien har utökats med modellerna 9RX 710, 770, och 830, i dem sitter en 18 liters JD18X-motor. Denna kan leverera upp till 913 hästkrafter med en låg specifik bränsleförbrukning och ett vridmoment på upp till 4 234 Nm på den största modellen, skriver John Deere i ett pressmeddelande.

Utmärkande för modellerna är att motorn fullt ut uppfyller miljösteg V-bestämmelserna utan AdBlue. Dessutom erbjuds en trippelpump som tillval med ett max hydrauloljeflöde på upp till 636 liter/min. Hydraulisk IPM ger en extra effekt på 40 hk vid behov.

Ny växellåda

Den nya fullt mekaniska e21TM PowerShift växellådan med effektivitetshanterare (Efficiency Manager) hanterar utan svårigheter den höga motorprestandan och vridmomentet hos 9RX. De 21 närliggande växlarna underlättar för föraren att hitta rätt hastighet för olika uppgifter.

Det har tillkommit nya bandställ som har ett förstorat drivhjul med en diameter på 1200 mm, en omslutningsvinkel på 110° och är försedda med 7,5 styrklackar.

Lågt marktryck trots storlek

Den maximala viktbelastningen på 38 100 kg bidrar till att både kraft och vridmoment överförs effektivt till marken. Trots den större motoreffekten på 9RX som kräver en större fordonstorlek, bibehålls ett lägsta marktryck på 0,58 kg/cm2, vilket är jämförbart med de mindre 9RX-modellerna.

9RX-serien har fått en genomtänkt ny hytt för ökad förarkomfort. Foto: John Deere 

Förbättrad förarkomfort

Med den nya CommandViewTM 4 Plus-hytten har förarkomforten optimerats. Utåt sett påminner frontens storlek något om fören på ett flygplan, med rutorna som på en cockpit. Men enligt John Deere har sikten från hytten förbättrats, och det har även tillkommit mer golvutrymme. Hyttfjädringen med tre graders rörelsefrihet och ett isolerat underrede minskar ljudnivån och vibrationerna.

Hur stor kraft som behövs för att vrida på ratten bestämmer körhastigheten med hjälp av ActiveCommand styrningen (ACSTM). På fältet krävs endast 3,5 varv med fullt rattutslag. Vid körning på väg förändras rattutväxlingen till 5 varv med fullt rattutslag.

Fyra minuters tankning

Det finns möjlighet till snabbpåfyllning som gör att den 1 952 liter* stora dieseltanken kan fyllas på mindre än fyra minuter. (*Max. tillåten tankvolym varierar dock beroende på land.)

Dessutom har underhållspunkterna gjorts lättillgängliga, och intervallet för hydrauloljebyte har utökats till 4 000 timmar.

Kapacitet för den senaste precisionstekniken

9RX-traktorn är rustad för det smarta lantbruket, med en 33 centimeter (13 tums) G5Plus CommandCenterTM monitor med full HD, och fullt integrerad John Deere Precision Ag Technology, som variabel mängdreglering, 1-Click-Go-AutoSetup, sektionskontroll och full AEF ISOBUS-kompatibilitet. Standardfunktionerna JDLinkTM uppkoppling, dokumentation, och Data Sync datasynkronisering ökar den övergripande prestandan. John Deere Operations CenterTM är kostnadsfritt, och utgör den centrala plattform som kopplar samman maskiner, förare och fält, underlättar dataimport, och möjliggör samarbete med andra aktörer.

Källa: John Deere

Teknisk specifikation om traktorerna. Tabell: John Deere

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 29 februari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste