Februaris traktorstatistik: John Deere i ledningen

Det var New Holland som toppade statistiken för inregistrerade traktorer över 3 ton i januari. New Holland fortsätter att vara i täten. Men i februari var det John Deere som stod för flest inregistreringar. 

I februari inregistrerades 100 traktorer över tre ton. Källa: Stregi
Anders Folkelid är ansvarig för traktorer på New i Holland Sverige. Foto: Valdemar Jensen 

Jordbruksaktuellt har tidigare varit i kontakt med Anders Folkelid som är ansvarig för traktorer på New Holland i Sverige för en kommentar.  

Tror du att 2024 kommer bli ett New Holland-år? 

– Det blir alltid ett New Holland-år! Vi har vanligtvis en stark försäljning i början av året på grund av vår försäljningscykel, men vi förväntar oss att försäljningen kommer att jämnas ut under året. 

Varför är det så? 

– Vi är vanligtvis starka under kvartal ett över tid. Det beror på att vi ofta ser en ökning i försäljningen mot slutet av föregående år, och sedan registrerar och sätter vi traktorerna i trafik i början av det nya året. Det kan vara på grund av väntan på leverans.  

Ser ni en tydlig trend i vad kunderna efterfrågar när det gäller traktoreffekt?  

– Absolut, vi ser en trend där fokus ligger på större traktorer för närvarande och det är den allmänna bilden. Vi har traditionellt varit starka inom små traktorer, men det positiva är att vi också växer inom segmentet för större traktorer. Hittills i år ser vi att marknaden utvecklas inom vad vi kallar mellansegmentet, främst för traktorer mellan 100 och 250 hästkrafter.  

Har du några tips till den som funderar på att köpa en traktor? 

– Tipset är att informationen i dag är lättillgänglig. Och det är ingen hemlighet att det är lite av köparens marknad just nu oavsett vilket fordon. Så jag rekommenderar att man söker informationen noga. Dessutom är lokala servicemöjligheter ofta avgörande när man väljer traktor. 

Vad utmärker New Holland från andra märken på marknaden? 

– Det är att vi är marknadens enda traktortillverkare som fullt ut har en alternativ drivmedels strategi. Och det tror jag att många kunder uppskattar. Vi är framtidsmärket på det viset. 

Vilka planer har New Holland för 2024? 

– Vi har flera spännande saker framför oss. En av dem är introduktionen av en elektrisk traktor på den svenska marknaden. Vi fortsätter också vårt arbete med alternativa drivmedel och att utveckla nya modeller för att möta våra kunders behov. 

Under Agritechnica fick Jordbruksaktuellt en pratstund med Anders Folkelid som där berättade hur New Holland ser på framtidens drivmedel. Läs mer HÄR

I februari låg flest inregistreringar i 248-300 hästkraftssegmentet. Källa Stregi
Det är ganska jämt i toppen mellan John Deere och New Holland hittills i år. Källa: Stregi

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades lördag den 02 mars 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste