#jordbruksbilden

Härliga bilder som delats från Facebook gruppen ”Kvinnliga Biodlare”. Jordbruksaktuellt tackar för alla fina Bi-drag!

”Lilla Theodor 4 år får vara med och leta upp drottningen. Det var första gången som Theodor tittade på bin, han var väldigt duktig.”
 Foto: Jill Müller 

 

Denna bild är tagen i Habo 2023. ”Det är när vi tittar till bina och det var vår första sommar med bin”. Foto: Alice Svensk 

 

2023 års honungsskörd. Biodling i Sorunda, Sörmland. Foto: Ida Billie Larsen

 

”Denna bild tog jag när jag gick min nybörjarkurs i biodling i Valdemarsvik, Östergötland. Det var en härlig vårkväll då vi hade praktik i bigården.”
Foto: Maria Löf

 

”Vildbygge i foderlådan efter jag glömt lägga på täckskivan. Väldigt vackert!” Foto: Jill Müller

 

Bidrottning i Bjärnum. Foto: Nina Kristensson

 

En varm sensommardag på Hedlanda i Sörmland. Foto: Jessica Appel

 

Ett bi med fint blått pollen tidigt på våren. Pollen är hämtat från Scilla, bilden är tagen i Bjärnum. Foto: Jill Müller

 

Dottern Elna jobbar i bikupan i Bjärnum. Foto Nina Kristensson

 

Visa oss din gård och din verksamhet och få chansen att bli publicerad i Jordbruksaktuellt och på vår Instagram. Följ oss under namnet Jordbruksaktuellt och märk din bild med #jordbruksbilden.

 

Jordbruksaktuellt

 

Artikeln publicerades fredag den 22 mars 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem är politikernas bästa vän?

Krönika: Höj självförsörjandegraden, öka beredskapen, stärk livsmedelsförsörjningen! Förslagen om hur detta kan göras är många, men på andra sidan av samma mynt exploateras mark årligen. Det är förvisso ett annat tema på krönika än det jag tänkt, men det knyter an till ämnet. Vem är politikernas bästa vän? Vad jag förstår ska aktuella kapitel i miljöbalken utredas och förhoppningsvis leda mot ett starkare skydd av jord- och skogsbruksmark. Då kan markägare förhoppningsvis slippa årsvisa tvister mot maktgalna bolag som yrkar på att de ska tillgodose väsentliga samhällsintressen. Vad är det, om det inte är att skydda den brukbara mark som finns?

 

Kommentera