Lantmännen i topp

För andra året i rad har Lantmännen utnämnts till Sveriges mest meningsfulla företag enligt undersökningen Lynxeye Purpose Index. Bakom Lantmännen hamnar Apoteket och Ikea.

Lantmännen toppar listan över Sveriges mest meningsfulla företag. Foto: Lantmännen

– Det är fantastiskt roligt att vi för andra året i rad utses till Sveriges mest meningsfulla företag. Det är ett bevis på att det arbete vi utför tillsammans med våra 18 000 ägare, svenska lantbrukare, är betydelsefullt och gör skillnad för många. Att vi uppfattas som ett pålitligt, innovativt företag är viktigt för att fortsätta driva utvecklingen av ett livskraftigt svenskt lantbruk och en hållbar livsmedelsproduktion, säger Magnus Kagevik, vd och koncernchef, Lantmännen, i ett pressmeddelande.

– Vi siktar alltid på att vara relevanta för våra medarbetare, medlemmar och kunder, men det  vi gör och förmedlar har också en direkt koppling till högre syften. Denna utnämning och uppfattningarna om oss som ett av Sveriges mest hållbara företag, stärker och inspirerar till att fortsätta att visa vårt ansvarstagande i hela värdekedjan från jord till bord, säger Frida Tydén, Senior Vice President & Head of Communications & Marketing, Lantmännen. Foto: Lantmännen

Lantmännen når första plats med följande motivering: ”allmänheten ser hur Lantmännen fyller viktiga behov hos människor och samhälle, samtidigt som de också anses ansvarsfulla. Lantmännen är mest syftesdrivna både enligt åldersgruppen 18–35 och 55–65, en förankring som få företag lyckas med. De presterar också mkt jämnt på alla tre syftesdimensioner, det vill säga de är mycket trovärdiga, mycket visionära och har stor impact.”

Studien görs i flera länder och omfattas av 550 stora företag i åtta marknader. I Sverige mäter Lynxeye relationen till 150 företag, där sedan Sveriges 50 största och välkända bolag rankas efter Purpose Index™ i en topplista, som ska indikera hur syftesdrivna och framtidsrelevanta de är.

Fakta om studien

- Studien omfattar 550 stora företag i 8 marknader, däribland världens sex största ekonomier, och totalt 17 000 respondenter.
- I Sverige mäts relationen till 150 företag, varav Sveriges 50 största välkända bolag rankas i en topp 50-lista.
- Bolagen rankas utifrån hur de svarar upp emot 22 kriterier som är viktiga för att företag ska anses ha en positiv påverkan på människors vardagsliv och på samhället i stort. Företag som presterar högt på kriterierna stärker sin framtidsrelevans både bland kunder och talang, eftersom de kopplas till att leda någon form av positiv förändring.

Källa: Lantmännen/ Lynxeye

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 22 mars 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem är politikernas bästa vän?

Krönika: Höj självförsörjandegraden, öka beredskapen, stärk livsmedelsförsörjningen! Förslagen om hur detta kan göras är många, men på andra sidan av samma mynt exploateras mark årligen. Det är förvisso ett annat tema på krönika än det jag tänkt, men det knyter an till ämnet. Vem är politikernas bästa vän? Vad jag förstår ska aktuella kapitel i miljöbalken utredas och förhoppningsvis leda mot ett starkare skydd av jord- och skogsbruksmark. Då kan markägare förhoppningsvis slippa årsvisa tvister mot maktgalna bolag som yrkar på att de ska tillgodose väsentliga samhällsintressen. Vad är det, om det inte är att skydda den brukbara mark som finns?

 

Kommentera