Broraset i Baltimore kan påverka importen av jordbruksutrustning

Hamnen i Baltimore är den viktigaste i hela USA för importen av jordbruksprodukter. Och broraset kan få konsekvenser för jordbrukare över hela landet.  

Broraset i Baltimore hindrar i nuläget fraktfartyg från att angöra hamnen. Enligt Wes More, guvernör i delstaten Maryland kan olyckan få konsekvenser för hela USA:s ekonomi. Foto: Mostphotos

På bara 90 sekunder efter att Key Bridge i Baltimore kollapsade, lyckades polisen stoppa biltrafiken vilket räddade många liv. Men nu kommer rapporter om att broraset och den blockerade hamnen i Baltimore kommer få konsekvenser för USA:s ekonomi. Hamnen som är den nionde största i USA hanterar mest utländskt fraktgods i hela landet, säger Wes More som är guvernör i delstaten Maryland.

– Den här hamnen hanterar med än 51 miljoner ton utländskt gods. Vi är den största hamnen för för alla som köper bilar eller jordbruksutrustning. Så det här drabbar inte bara Maryland utan även bönder i Kentucky och bilhandlare i Michigan. Det är helt nödvändigt att bron återuppbyggs och att vi får igång hamnen i Baltimore igen. Det handlar inte bara om att stötta ekonomin i Maryland utan om att stötta USA:s ekonomi, säger han i en tv-sänd intervju.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 28 mars 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste