Priset på påskmat gått upp mer än inflationen

På fem år har påskmaten blivit 40 procent dyrare, enligt Stockholms Handelskammare. I år kostar ett typiskt påskbord för fyra personer 630 kronor.

Många av påskens matvaror har blivit rejält dyrare senaste fem åren. Foto: Mostphotos

 

Carl Bergkvist, chefekonom på Stockholms Handelskammare. Foto: Josefine Bäckström

– Det är mer än vad matpriserna ökat i stort och mer än inflationen som helhet, säger Carl Bergkvist, chefekonom Stockholms Handelskammare till TV4.

Störst prisökning

De påskvaror som ökat med i pris senaste året är ägg med 11.6 procent följt av lax som ökat med 9,6 procent. Men även sill (8,2), starköl (6,3) och påskgodis 4,2) har blivit dyrare. 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 mars 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste