John Deere presenterar nya S7-serien tröskor

De nya tröskorna som lanserades vid Commodity Classic-mässan i Houston, Texas har designats för att vara effektivare och bidra till en högre produktivitet genom avancerad skördeautomatik.

 

S7-tröskorna har en utformning som skvallrar om deras släktskap med John Deeres flaggskepp 9X-tröskorna. Detta syns bland annat på den dynamiska utformningen av tröskans sidopaneler som kan kännas igen från X9. Den nya S7-beteckningen hör ihop med separatortekniken, serietillhörigheten och den övergripande kapaciteten. Foto: John Deere


Tröskorna med den nya beteckningen är utrustade med de senaste John Deere motorerna och har fått ett nytt utseende med en ny hytt.

S7 700 drivs av en 9 liters JD9X-motor, medan S7 800, S7 850 och S7 900 är utrustade med en 13,6 liters JD14X-motor. Enligt John Deere är dessa motorer väl beprövade i fält och levererar bra resultat i alla skördeförhållanden. JD14X-motorn med HarvestMotionTM uppnår maximal effekt vid ett reducerat motorvarvtal på 2 000 rpm, skriver John Deere i ett pressmeddelande.

För att ytterligare förbättra effektiviteten har de nya S7-tröskorna försetts med materialhanteringssystemet från X9-tröskorna. Och för en enklare och mer exakt fyllning av vagnar har tömningsröret på S7-tröskorna utrustats med ett justerbart utlopp som kan kontrolleras direkt inifrån hytten.

Tröskorna i S7-serien har fått en ny hytt som känns igen från 9X-tröskorna, och integrerad kapacitet för precisionslantbruk. 
Foto: John Deere

Skördeautomatik

S7-tröskorna kan även utrustas med avancerad skörde-​automatik i form av olika tillvalspaket med automatiska lösningar. Det kan till exempel vara justeringsautomatik, vilket omfattar automatisk justering av fem invändiga tröskinställningar under skörden. Dessa baseras på spill, förekomsten av främmande material, och gränsvärden för andelen krossade kärnor.

En annan ny funktion på S7-serien är automatisk hastighetsanpassning. Det är ett förutseende system som får information om grödan från flera olika källor, såsom satellitkartor som mäter biomassa eller livebilder från videokameror. S7-tröskorna använder videobilderna för att mäta grödans höjd och/eller förekomsten av liggsäd för att justera körhastigheten automatiskt i realtid.

Den nya hytten har hämtats från flaggskeppen i X9-serien. Den är utrustad med G5Plus CommandCenterTM monitorn, som möjliggör smarta lantbruksfunktioner som AutoTracTM, AutoTracTM Turn Automation (vändtegsautomatik), dokumentation, och Data Sync datasynkronisering.

Dessutom finns en ny HD hörnstolpsmonitor med ett användarvänligt gränssnitt och digital information om tröskans prestanda, vilket enligt John Deere ska förhöja den övergripande förarupplevelsen.

Positionsmottagaren StarFireTM är integrerad och bidrar till att säkra god signalstabilitet och 2,5 cm drag-i-drag noggrannhet. Den integrerade kapaciteten för precisionslantbruk kompletteras av JDLinkTM, som ger tvåvägsanslutning för fjärrstyrd övervakning automatiskt och i realtid.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 02 april 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste