Lantmännen får höjt kreditbetyg

Kredit­värderings­institutet Moody’s Ratings justerar sin bedömning av Lantmännens framtidsutsikter. Ett höjt kreditbetyg underlättar vid framtida finansiering.

Moody’s Ratings ger Lantmännen höjt kreditbetyg. 

Kreditvärderingsinstitutet Moody’s Ratings meddelade att man justerar sin bedömning av Lantmännens framtidsutsikter från ”stabil” till ”positiv”. Lantmännens långfristiga kreditbetyg förblir på Baa3.

I sitt pressmeddelande framhåller Moody’s att förändringen återspeglar Lantmännens stärkta affärsprofil och stabila rörelse­resultat under de senaste fem åren. De betonar även en betydande minskning av företagets påverkan från lånekostnader. Denna positiva trend förklaras med Lantmännens fokus på organisk och förvärvsdriven tillväxt samt en disciplinerad hantering av balansräkningen.

Goda förutsättningar

Moody’s motiverar sin uppgradering med bedömningen att Lantmännens nuvarande strategier ger dem goda förutsättningar att hantera eventuella marknadsförändringar under de kommande tre åren.

Michael Sigsfors, Lantmännens ekonomi- och finansdirektör, uttrycker sin tillfredsställelse över Moody’s beslut i ett pressmedelande och poängterar företagets kontinuerliga arbete med att minska finansiell risk och stärka finansiell ställning. Han betonar också vikten av företagets förvärvsstrategi, som syftar till att skapa nya synergier och ytterligare värde i Lantmännens affärsportfölj.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 april 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera