Innovativ lösning för kantklippning

Tokvam lanserar den nya kranarmen Tokvam AT 500 R för kantklippning med traktor.

 

Enligt Tokvam har målet med deras första kranarm för kantklippning varit att skapa en så enkel lösning som möjligt, där man använder traktorns funktionalitet i stället för separata styrningar. Med enkel av- och på montering på trepunktsfästet och en mycket robust konstruktion som klarar klippning i kuperad terräng. Foto: Tokvam


Tokvam AT 500 R har en monterad kättingröjare och monteras i trepunktsfästet bak på traktorer från cirka sex ton och uppåt. Räckvidden utåt sidorna är 512 centimeter från traktorns mittpunkt. Klipphuvudet H 160 D har en klippbredd på 160 centimeter och kan klippa material upp till 100 millimeter. Det PTO-drivna aggregatet levererar upp till 350 bar. Och enligt Tokvam passar lösningen definitivt bra för heavy-duty buskröjning. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Att förebygga återväxt och säkerställa god sikt längs vägarna där människor färdas är viktiga uppgifter som kan lösas på ett utmärkt sätt med vår nyutvecklade AT 500 R, säger vd Finn Kristian Tokvam. Foto: Madeleine Rapp

Hydrauliskt aggregat

Klipphuvudet kan vinklas åt båda hållen, vilket gör att man enkelt kan komma åt och klippa över räcken och nå båda sidor av diken som behöver trimmas. Och med det kraftfulla PTO-drivna hydrauliska aggregatet finns inga axlar eller andra mekaniska överföringar som kommer i konflikt med dikeskanter eller liknande under klippningen. 

Robust lösning

Kättingröjaren är utrustad med kedjor som slår och river materialet, vilket hämmar återväxten. Det är en robust lösning som tål användning i områden med ojämn terräng med både stenar och klippor. Och trots att Tokvam AT 500 R är en högkapacitets kättingröjare byggd för tuffa nordiska förhållanden, har kranarmen vid hopfällt läge en transportbredd på endast 246 centimeter.

– Produkten har redan testats av några av de största och mest krävande entreprenörskunderna i Norden. Det är alltid ett gott tecken när entreprenörer som testar strider om att köpa prototyperna, säger vd Finn Kristian Tokvam.

 

AT 500 R

Maximal horisontell räckvidd: 512 cm

Maximal vertikal räckvidd: Min 600 cm

Maximal PTO-varvtal på traktor: 760 o/min

Transportbredd: 246 cm

Parkerad höjd: 263 cm

Vikt inklusive 160 cm klipphuvud: 1 800 kg

 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 april 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera