Satsar två miljarder på mozzarella

Arla investerar i Storbritannien för att öka produktionen av mozzarella. Över två miljarder svenska kronor kommer att investeras i ostproduktionen.

 

Investeringen är den största som Arla genomfört i Storbritannien. Foto: Mostphotos

Arla investerar 210 miljoner euro (2,4 miljarder svenska kronor) i ny produktionsteknik vid Taw Valley-mejeriet i sydvästra England. Med den nya produktionskapaciteten uppger Arla att man kommer ha en ännu bättre position för att möta allt mer specifika krav från nyckelkunder och hålla jämna steg med den snabba utvecklingen inom den globala mozzarellaproduktionen.  Den nya tekniken omfattar flera patent och kortar lagringsprocessen från 14 dagar till en enda dag.

– Vår mozzarellaverksamhet har haft en tvåsiffrig tillväxt de senaste fem åren och vi har starka relationer med nyckelkunder, särskilt inom global Foodservice. Det är från den mycket solida utgångspunkten som vi idag offentliggör investeringen, säger Arlas Europachef Peter Giørtz-Carlsen i ett pressmeddelande.

Merparten av mozzarellan från Taw Valley kommer att exporteras till globala Foodservice-kunder.

Byggnationen beräknas vara klar 2026 och de första produkterna från den nya anläggningen levereras året därpå. Investeringen kommer inte att påverka Arlas två andra mozzarellaanläggningar i Danmark.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 april 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera