Ny jordbrukschef på Arla Sverige

Frida Carlsson kommer efter sommaren att börja jobba som chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige.

Frida Carlsson har över 20 års erfarenhet av svenskt lantbruk. Efter sommaren blir hon chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige och medlem i ledningsgruppen för Arla Sverige. Foto: Privat

– Mjölk och mejeriprodukter är hälsosamma viktiga livsmedel som vi i Norra Europa har naturliga förutsättningar för att producera, inte minst i Sverige. Vikten av starka och lönsamma mjölkföretag i Sverige är stor och att jag nu får möjlighet att arbeta i detta starka bondekooperativ ska bli jättespännande, säger Frida Carlsson i ett pressmeddelande.

Hon är utbildad agronom och jobbar för närvarande som vd för Hushållningssällskapet i Jönköping.

– Jobbet som chef för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige är komplext med allt från kommersialisering av hållbarhet och internationella samarbeten till det omfattande arbetet med Arlas medlemmar och demokrati. Men det spannet intresserar och lockar mig och jag ser mycket fram emot att få bidra i det viktiga arbetet med ägarfrågorna inom Arla, säger Frida Carlsson.

Stark ledare

Lisa Ehde som fram till i mars i år hade Fridas roll i Sverige, är nu Arlas chef inom samma område globalt.

– Jag är både glad och stolt över att välkomna Frida Carlsson till Arla. Hon är en stark ledare som har spelat en nyckelroll i svenskt lantbruk i många år. Hennes driv och engagemang kommer att vara avgörande för arbetet med Arlas medlemmar och kommersialiseringen av hållbarhetsarbetet ute på gårdarna, säger Lisa Ehde.

Lång erfarenhet

Cecilia Kocken, Arlas Sverige-vd är också nöjd över rekryteringen.

– Frida Carlsson axlar en central och viktig roll i företaget. Hennes kompetens och långa erfarenhet från branschen är superviktig för att stötta vår hållbarhetsresa framåt. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba tillsammans, säger hon.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 april 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera