Hitta svenska matupplevelser enkelt

LRF och Restaurangguiden White Guide har tagit fram den första rikstäckande mat- och dryckeskalendern. Genom den ska det vara enkelt att hitta småskaliga mat- och dryckeshantverkare runt om i landet.

Via en evenemangskalender kan landsbygdsföretag lägga upp evenemang som konsumenter sedan enkelt kan hitta. Foto: Skärmdump whiteguide.com/calendar

– Jag älskar matupplevelser, men det är så vanligt att jag upptäcker något på sociala medier när det redan är över och någon har delat bilder. Vår ambition är att lyckas med något andra inte har lyckats med tidigare, en digital samlingsplats för Sveriges alla matupplevelser, säger Peter Kjellberg på White Guide i ett pressmeddelande.

Anna Kaijser är branschansvarig för LRFs branschben LRF Lokal mat och dryck. Foto: LRF

Kalendern hittas via whiteguide.com/calendar. Där kan man söka efter evenemang under kategori, datum och landskap.

White Guides mat- och dryckeskalender har utvecklats i samarbete med LRF med finansiering från Jordbruksverket. Syftet är att främja svensk matkultur, måltidsturism och gastronomi på landsbygden.

– Med hjälp av White Guide har vi löst matchningsproblemet där företagen inte hittar konsumenterna och vice versa.  Från och med i dag finns en mötesplats för landsbygdsföretagen och de nyfikna konsumenter som vill upptäcka alla fantastiska matupplevelser som Sverige har att erbjuda, säger Anna Kaijser, branschansvarig för LRFs branschben LRF Lokal mat och dryck.

Fakta: Om Mat- och dryckeskalendern:

För konsumenter: Kalendern är sökbar utifrån olika kategorier, samt landskap och datum. Det går dessutom att prenumerera på nyhetsbrev så att man får tips om nya evenemang.

För landsbygdsföretag: Det kostar inget att få med sitt evenemang i kalendern. Alla evenemang kan dessutom delas i arrangörens egna sociala kanaler. Fokus är småskaliga mathantverks-, livsmedels- och måltidsturismföretag på landsbygden.

Mat- & dryckeskalendern är ett initiativ och samarbete mellan LRF och White Guide, med finansiering från Jordbruksverket. White Guide är en oberoende, nationell, digital kanal för gastronomiska upplevelser.

Källa: LRF

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 april 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera