Nya namn i Lantmännens styrelse

Vid Lantmännens föreningsstämma i början av maj fick styrelsen tre nya medlemmar.

Lantmännens nya styrelseledamöter; Charlotte Elander, Jacob Bennet och Marie Grönborg. Foto: Lantmännen

Charlotte Elander, Jacob Bennet och Marie Grönborg är numera invalda i Lantmännens styrelse.

Jacob Bennet bedriver verksamhet inom växtodling, energi och fastigheter i Skåne mellan Lund och Eslöv. Han är även verksam i Lettland sedan 2004, där han har företag inom lantbruk och skog.  

Charlotte Elander har en spannmålsgård i Östergötland utanför Vadstena. Hon har erfarenhet av att driva företag och har haft flera ledande positioner, däribland inom Lantmännen Lantbruk. 

Marie Grönborg har lång erfarenhet av styrelsearbete och har valts in som extern ledamot. Hon är i dag styrelseledamot i SSAB, Aduro och Eolus Vind AB. Dessutom har Marie 20 års erfarenhet från att ha haft ledande befattningar inom Perstorp Group. 

Omval av ordförande

Under stämman beslutades även om omval av Jan-Erik Hansson och Per Wijkander. Sonat Burman-Olsson hade inför stämman avböjt omval. Per Lindahl omvaldes till ordförande och Jan-Erik Hansson till vice ordförande.

– Jag vill hälsa Charlotte, Jacob och Marie varmt välkomna som nya ledamöter i Lantmännens styrelse. Alla tre har betydande erfarenhet av att driva företag och har haft flera ledande positioner. Charlotte och Jacob bidrar, utöver sin erfarenhet av att driva lantbruk, även med god kännedom om Lantmännens verksamheter – och Marie tillför ett välkommet perspektiv från flera stora industriföretag. De kommer att bidra med både bred och djup kompetens, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla Lantmännen tillsammans med dem och resten av styrelsen, säger Per Lindahl, Lantmännens styrelseordförande, i ett uttalande.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 08 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera