YstaMaskiner AB presenterar ett nytt kättinghuvud

Kättinghuvudet RX 133 från GreenTec i Danmark har konstruerats i Srenx 700 höghållfasthets stål och ska kunna hantera gräs och sly i tuffa miljöer.

Kättinghuvudet RX 133 från GreenTec har en tryckreglerad skyddskåpa vid körning i tuff miljö. Foto: YstaMaskiner AB 

Skyddskåpan i fronten öppnas och stängs automatiskt beroende på mängden material som ska klippas. Det sker genom att en hydraulikkolv till skyddskåpan kopplas till en ackumulator. Och detta ska minska risken att material kastas ut från kättinghuvudet, skriver YstaMaskiner i ett pressmeddelande.

Huvudet kan utrustas med ett kedjemagasin som rymmer tre 10 mm eller 13 mm kedjor, alternativt med en hållare för kraftiga knivar eller kedjor.

Infästningen har en inbyggd justerbar rörlig pendelupphängning med flytläge, vilket gör att huvudet lättare följer markens konturer.

Låsbart läge

Slår både gräs och sly. Foto: YstaMaskiner AB
 

För klippning på sidan, som till exempel längs skogsbilvägar, kan huvudets flytläge låsas fast för att ge en säkrare körning.

Kundgrupper är entreprenörer, kommuner, lantbrukare som kör med arm-/släntklippare, hjul-, traktorgrävare och som klipper vägkanter, slår sly eller liknande.

Prisbilden kommer att ligga på cirka 140 000 kronor exklusive moms.

Premiär för kättinghuvudet blir på på Svenska Maskin mässan på Solvalla monter: S:01.

Mer info 

Kättinghuvud GreenTec RX kan monteras på Scorpions 530/630/730/830-serien och Spider 520/620/720/820 och andra armklippare, men även på bärare som till exempel hjul- och traktorgrävare.

GreenTec RX 133 kräver 3 hydrauluttag från bäraren. 1 tryck, 1 retur och 1 fri dränageledning till hydraultanken och en oljemängd 85 -110 liter per minut med ett oljetryck på 210 – 315 bar.

Källa: YstaMaskiner AB

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 16 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera