YstaMaskiner AB presenterar ett nytt kättinghuvud

Kättinghuvudet RX 133 från GreenTec i Danmark har konstruerats i Srenx 700 höghållfasthets stål och ska kunna hantera gräs och sly i tuffa miljöer.

Kättinghuvudet RX 133 från GreenTec har en tryckreglerad skyddskåpa vid körning i tuff miljö. Foto: YstaMaskiner AB 

Skyddskåpan i fronten öppnas och stängs automatiskt beroende på mängden material som ska klippas. Det sker genom att en hydraulikkolv till skyddskåpan kopplas till en ackumulator. Och detta ska minska risken att material kastas ut från kättinghuvudet, skriver YstaMaskiner i ett pressmeddelande.

Huvudet kan utrustas med ett kedjemagasin som rymmer tre 10 mm eller 13 mm kedjor, alternativt med en hållare för kraftiga knivar eller kedjor.

Infästningen har en inbyggd justerbar rörlig pendelupphängning med flytläge, vilket gör att huvudet lättare följer markens konturer.

Låsbart läge

Slår både gräs och sly. Foto: YstaMaskiner AB
 

För klippning på sidan, som till exempel längs skogsbilvägar, kan huvudets flytläge låsas fast för att ge en säkrare körning.

Kundgrupper är entreprenörer, kommuner, lantbrukare som kör med arm-/släntklippare, hjul-, traktorgrävare och som klipper vägkanter, slår sly eller liknande.

Prisbilden kommer att ligga på cirka 140 000 kronor exklusive moms.

Premiär för kättinghuvudet blir på på Svenska Maskin mässan på Solvalla monter: S:01.

Mer info 

Kättinghuvud GreenTec RX kan monteras på Scorpions 530/630/730/830-serien och Spider 520/620/720/820 och andra armklippare, men även på bärare som till exempel hjul- och traktorgrävare.

GreenTec RX 133 kräver 3 hydrauluttag från bäraren. 1 tryck, 1 retur och 1 fri dränageledning till hydraultanken och en oljemängd 85 -110 liter per minut med ett oljetryck på 210 – 315 bar.

Källa: YstaMaskiner AB

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 16 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

En småskalig grönsaksodlares tankegångar

Krönika: Även om vintern bitvis kan kännas långdragen och seg för en grönsaksodlare så behövs den verkligen. Den behövs för vila, reflektion, planering och organisering. Man behöver landa och tänka klart. När säsongen väl brakar igång så behöver man rutiner och en genomtänkt plan att luta sig mot, annars tar man allt på volley vilket bygger för stress, ogenomtänkta beslut och ett sämre ekonomiskt resultat. Jag är glad att det inte redan är april.

 

Kommentera