Fint kvartal för Envirologic

Det publika företaget Envirologic, vars största produkt är tvättrobotar för djurstallar, fortsatte i första kvartalet den positiva trenden från 2023.

Foto: Envirologic

Omsättningen ökade nio procent till 16,3 miljoner kronor och vinsten per aktie ökade med 40 procent. Orderingången var tio procent högre än i första kvartalet 2023.

Utvecklingen av GO Cleaner avsedd för kycklingstall fortsätter och företaget satsar på att öka försäljningen på den nordamerikanska marknaden.  

Resterande del av 2024 medverkar Envirologic på många utställningar och mässor, till exemepl Sveriges Grisföretagares årsstämma nu i maj, World Pork Expo i Des Moines, Iowa i juni, Elmia Lantbruk i oktober EuroTier i Hannover i november.

Envirologics aktie handlas på Spotlight Stock Market.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 20 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera