Ny mobil laddningslösning

Volvo PU40 ska förse kompakta elektriska maskiner och annan elektrisk utrustning på arbetsplatser med ström från elnätet.

Volvo PU40s ringa storlek och vikt gör den lätt att flytta runt på arbetsplatsen och kan enkelt transporteras med pallgafflar. Foto: Volvo Construction Equipment (Volvo CE)

En utmaning för att göra övergången till eldrivna maskiner enklare är tillgången till laddning. Nu lanserar Volvo CE den nya kompakta och mobila Volvo PU40 Power Unit, som kan ladda allt från Volvos kompakta eldrivna maskiner till annan elektrisk utrustning på arbetsplatsen. Exempelvis mindre elmaskiner från andra märken och utrustning som borrmaskiner och sågar. 

PU40 kan laddas via en låd (6 kW AC) anslutning till elnätet, vilket bidrar till att undvika kostnader för toppbelastning. Det går även att snabbladda via en 17 kW DC-laddare. Växelströmsuttaget kan också användas för att ladda kompakta elmaskiner som inte är från Volvo och annan elektrisk utrustning.

PU40 kan laddas både Volvos egna kompakta eldrivna maskiner, maskiner av andra märken och utrustning som borrmaskiner och sågar. Foto: Volvo Construction Equipment (Volvo CE)

– Tack vare en integrerad 17 kW DC-snabbladdare kan PU40 ladda Volvos kompakta eldrivna grävmaskiner på så lite som en timme, eller två timmar för Volvos eldrivna kompakthjullastare. Det är till och med möjligt att snabbladda de kompakta elmaskinerna samtidigt som Power Unit långsamt laddas. Kunderna kan alltså ladda sina maskiner snabbt, tryggt förvissade om att de gör det på det mest kostnadseffektiva sättet. Och maskinerna kommer att vara redo att användas igen när de behövs, vilket maximerar produktiviteten på arbetsplatsen. Att kunna ladda annan elektrisk utrustning med PU40 är en extra fördel, säger Filip Brkljaca, Product Manager Charging Solutions på Volvo CE.

Volvo PU40 Power Unit

Volvo PU40 Power Unit väger cirka 900 kg och har måtten 1200 x 900 x 900 mm och är idealisk för både mobil och stationär användning. Dess ringa storlek och vikt gör den enkel att flytta runt på arbetsplatsen, oavsett var maskinerna är placerade. Den kan enkelt transporteras med pallgafflar, till exempel av Volvo L20 Electric och L25 Electric.

Källa: Volvo CE

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 30 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera