Ny storägare till svensk kycklingslakt

Scandi Standard som bland annat äger svenska Kronfågel har fått nya huvudägare. Portugisiska Grupo Lusiaves har samlat på sig tillräckligt med aktier för att bli största ägare.

 

Portugisiska Grupo Lusiave är nu huvudägare till Kronfågel. Foto: Ausrine Öhrström

Portugisiska livsmedelskoncernen Grupo Lusiaves har nu ökat sitt ägande i kycklingbolaget Scandi Standard till 16,20 procent av kapitalet och rösterna i bolaget. 

Grupo Lusiaves har därmed passerat investmentbolaget Öresund som största ägare i Scandi Standard. 

Öresund äger 15,3 procent av aktierna. Men utöver det så äger Öresunds storägare Mats och Eva Qviberg med barn över 13 procent procent av  aktierna i Scandi Standard privat.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 20 juni 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera