Ny global plattform för begagnade maskiner

Danish Agro lanserar en helt ny plattform som visar koncernens utbud av begagnade maskiner.

Sammanlagt finns 3000 begagnade lantbruks-, bygg- och skogsmaskiner upplagda på plattformen. Foto: Danish Agro

Den nya plattformen Danish Agro Machinery Trading som lantbrukskoncernen tagit fram i samarbete med Mascus är skapad för att köpa och sälja begagnade tunga maskiner och industrifordon i Europa. Och den vänder sig till återförsäljare, lantbrukare och entreprenörer över hela världen. Sammanlagt finns 3000 begagnade lantbruks-, bygg- och skogsmaskiner upplagda på plattformen. 

Kända för bra andrahandsvärde

Syftet med den nya säljkanalen är att öka andrahandsvärdet på alla maskiner genom att maximera medvetenheten och intresset kring begagnade maskiner från norra Europa. Maskinerna på plattformen har generellt sett höga specifikationer och dessutom menar Danish Agro att lantbrukare i norra Europa är kända för att ta väl hand om sin utrustning. Det säkerställer en lång livslängd och toppkvalitet för andrahandsanvändaren.

– Vi har velat erbjuda den här unika plattformen under många års tid och nu går den äntligen live. Vi har handlat med begagnade maskiner globalt under många år, men tillsammans med Mascus, ett Ritchie Bros.-företag, har Danish Agro nu definierat en struktur där våra handelspartners kan hitta exklusiva erbjudanden och de europeiska återförsäljarna kan hitta det de söker. Detsamma gäller för lantbrukare, maskinstationer och entreprenörer över hela Europa och världen, säger Jens Skifter, Group Director Machinery på Danish Agro i ett pressmeddelande. 

Rickard Krøtø, Managing Director på Mascus International kommenterar samarbetet såhär:

– Vi är väldigt stolta och glada över att Danish Agro har valt att samarbeta med oss i det här projektet. Danish Agro är den största distributören av tung utrustning i norra Europa och vi har skalat upp för att kunna matcha deras behov. Med handelsexperter från Danish Agro Group och vår IT-kompetens har vi hittat nya sätt att optimera strukturen, vilket gör att Danish Agro kan göra affärer smidigare, med snabbare omsättning av de begagnade maskinerna.

Danish Agro

Lantbrukskoncernen Danish Agro Groups maskinaffär har haft en betydande tillväxt de senaste åtta åren, med en omsättning på över 820 miljoner euro år 2023.Och med en verksamhet i nio länder är koncernen den största distributören av tunga maskiner i norra Europa och en av de tre största i Europa.

Källa: Danish Agro

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 juli 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste