EC Maskiner kör på pristransparens

EC Maskiner har sin bas i Skåne med återförsäljare runt om i Sverige. De brukar delta på Brunnby lantbrukardagar årligen, och i år var inget undantag.

Olof Wassberg, ägare av EC Maskiner, var nöjd med årets mässa och upplever den som väldigt trevlig. Foto: Ausrine Öhrström

EC Maskiner saluför jordbruksmaskiner från Staltech, POM Brodnica och Reime & Co. I deras monter, precis vid entrén till Brunnby lantbrukardagar, stod ett gäng maskiner uppradade med priset angivet. 

– Staltech är en enkel robust maskin till ett rimligt pris. Vi har jobbat med det här varumärket i femton år, men vi har inte ett så fantastiskt starkt varumärke som många av våra konkurrenter. Så därför vi måste saluföra oss på något sätt, därav pristransparensen, säger Olof Wassberg.

Staltech är ett polskt märke som Olofs svärfar fick upp ögonen för på Agritechnica för 16 år sedan. 

– Vi tycker det är ett väldigt välbyggt, enkelt och robust märke. Vi säljer själva i Skåne, och vi har kunder nästan över hela landet, med återförsäljare i bland annat Östergötland och Västergötland.

Enligt Olof är det som utmärker dem från konkurrenterna priset, men även att alla säljare är aktiva lantbrukare själva.

– Så vi har ofta en enkel dialog med våra kunder och god förståelse. Vi har kanske inga flashiga byggnader, men vi säljer hemifrån våra gårdar, avslutar Olof.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 juli 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera