Trejon presenterar nya Berti EKR

Den nya modellen av slagslåttern passar traktorer i effektklassen 50–90 hk och är baserad på storsäljarmodellen EKR-S.

Enligt Trejon erbjuder Berti-EKR ett prisvärt alternativ med en arbetsbredd på 250 cm och passar entreprenörer och lantbrukare som söker pålitliga och effektiva maskiner för sina behov. Foto: Trejon

Maskinen levereras med en fast trepunktsupphängning för bakmontering med 540 rpm som standard, men kan enkelt justeras för frontmontering och 1000 rpm. Rotorn är standardutrustad med Bertis lätta hammarslag, med möjlighet till Y-knivar som tillval, skriver Trejon i ett pressmeddelande. 

Höjdjusteringen sker via en självrensande stödrulle som är placerad tätt bakom rotorn, likt övriga Berti-modeller. Den har en kraftig transmission med fyra drivremmar och en växellåda med frihjul, något som enligt Trejon säkerställer hög prestanda och lång livslängd.

– Med denna nya modell så fyller vi ett gap mellan vår EKR-S och modellen Park. Det har saknats en lite enklare modell i bredden 250cm och vi är nöjda att vi kunnat vara med och driva utvecklingen av denna tillsammans med Berti, säger Johan Schols, Försäljnings- och Marknadschef på Trejon.

Fakta om nya Berti EKR:

  • Arbetsbredd: 250 cm
  • Front- och bakmontering
  • Antal slagor/knivar: 66/22
  • Effektklass: 50-90 hk

Källa: Trejon

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 11 juli 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera