Dataväxt presenterar Sprutjournal Pro
En av de stora nyheter som visades upp hos Dataväxt på Borgeby Fältdagar var deras uppdaterade sprutjournal som svarar på de ökade kraven inom växtskydd.
– Vi har inkluderat funktioner som karenstider och varningar för maxdoser och aktiva substanser för att göra det enklare för användarna, säger Mattias Andersson, försäljnings- och kommunikationschef, som är inne på sitt tionde år hos Dataväxt.
För att dra nytta av dessa nya funktioner krävs det att man har ett konto hos Dataväxt och abonnerar på ”Sprutjournal Pro”.
– Vi har släppt funktionen för testning denna säsong, med en fullständig lansering planerad till 2025, säger Mattias Andersson.
Tjänsten riktar sig till alla som önskar ökat stöd och enklare hantering av sitt växtskyddssystem och handlar om att förenkla för både mindre och större lantbrukare genom att ge tydliga varningar och hantera lagkrav och regler smidigt.
– Sprutjournalen är en nödvändighet för att dokumentera användningen av växtskyddsmedel på fältet och för att uppfylla myndigheternas krav. Den digitala integrationen blir obligatorisk från 2025 framåt.
Dataväxt arbetar för att vara i framkant med sina lösningar, något som understryks av deras engagemang att stödja lantbrukare i deras växtskyddshantering. Enligt Mattias är Sprutjournal Pro en tjänst som lämpar sig för alla som söker förbättrat och mer effektivt stöd i hanteringen av sitt växtskydd.
Bland nyheterna finns bland annat:
- Ett helt nytt användargränssnitt som ska göra det lättare att välja rätt preparat utifrån växtsskyddsinsats.
- Ett intuitivt informations- och varningssystem som hjälper dig hålla koll på exempelvis karens, maxdos, behandling och utgångsdatum för preparat.
- Verifiering av att valda växtskyddsmedel är godkända med nya Växtskyddskatalogen. Växtskyddskatalogen uppdateras kontinuerligt utifrån KEMI och innehåller godkända preparat för användning.
- Möjligheten att planera och behandla utifrån utvecklingsstadier (BBCH).
- Jobba med resistensen, se upp till sju års växtskyddshistorik för antal preparat, dos och verkningsmekanism.
Källa: Dataväxt