Avant Tecno presenterar två nya elektriska kompaktlastare

Avant e727 och Avant e747 är de senaste modellerna i e-serien och markerar en fortsatt utveckling mot tillverkarens eldrivna lösningar inom kompaktlastarsegmentet.

Produktionen av Avant e727 är planerad att starta under fjärde kvartalet 2025.Foto: Avant/Nordfarm 

Avant e727 beskrivs som en mångsidig och eldriven kompaktlastare, som passar för lyft- och transportuppgifter inom byggnation, jordbruk och landskapsvård. Lastaren har en lyftkapacitet på 1 400 kg och ett 27 kWh Avant OptiTemp-batteri möjliggör en drifttid på upp till 5,5 timmar vid medeltungt arbete, skriver Nordfarm i ett pressmeddelande.  

Modellen är utrustad med en Autoshift-funktion som automatiskt växlar mellan olika hastigheter beroende på arbetsförhållandena, vilket enligt tillverkaren bidrar till ökad energieffektivitet. Det preliminära hydraulflödet är 35 liter per minut, vilket gör att e727 kan användas med ett brett utbud av redskap. 

Produktionen av Avant e747 förväntas starta under 2026.Foto: Avant/Nordfarm  

Flagskeppsmodell 

E-seriens flaggskeppsmodell, Avant e747, är konstruerad för mer krävande, professionella användningsområden. Modellen har en lyftkapacitet på 1 400 kg och är utrustad med ett kraftfullt 47 kWh-batteri. Vid medeltungt arbete kan drifttiden uppgå till 9 timmar. Genom eWheel, elektiska hjulmotorer, får lastaren bättre drivkraft och lägre energiförbrukning. Det preliminära hydraulflödet ligger på 60 liter per minut.  

För Nordfarm presenterar de nya modellerna nästa steg i företagets engagemang för hållbara och effektiva maskinlösningar i deras produktsortiment.  

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 april 2025

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Borde vi uppmana till mer egoism?

Krönika: Det är inte svårt att hitta formuleringar som att man ska ”stötta” våra bönder, ”gynna” svensk mat, ”värna” det svenska lantbruket och liknande. Bör vi verkligen uppmana till det? Om vi drar det till sin spets, är det viktigt att det finns bönder i Sverige? Jag har ett svar på den frågan som jag återkommer till senare. Ord som stötta, gynna eller värna signalerar för mig svaghet och ett behov av hjälp. Jag har inga problem med att ”stötta” en idrottsförening genom att köpa strumpor betydligt dyrare än i en klädbutik – det är för mig en form av välgörenhet jag gärna utövar för att jag tycker det är viktigt att barn har en meningsfull fritid. 

 

Kommentera