Smaka på Västsverige visar upp lokala producenter
Under mässan Lantbruket i Centrum kommer ett dussintal lokala matproducenter få möjlighet att visa upp sina produkter.
Jill Axelsson Pabst arbetar på Turistrådet Västsverige som jobbar med besöksnäringen i regionen. Jill är projektledare inom området matturism och arbetar med projektet Smaka på Västsverige. Turistrådet driver projektet tillsammans med Lokalproducerat i Väst med syftet att lyfta fram maten från lokala producenter och att öka matturismen i regionen. Inom nätverket har man samlat både lokala producenter, förädlare, caféer och restauranger och några av dem kommer att delta på mässan.
– På Lantbruket i centrum kommer ett dussintal producenter få visa upp sina produkter från vår region. Och det är en väldigt stor spridning på producenterna. Det är det som är det fina i vår region, att vi har så mycket att erbjuda. Den är stor och den har en enorm variation kring olika produkter, både när det gäller lokala producenter och när det gäller restaurang och matupplevelser. Och det tycker jag är väldigt kul.
Vad hoppas ni att er medverkan på mässan ska leda till?
– Framför allt att få lyfta den lokala maten och att påminna konsumenterna om att köpa svenskt och gärna lokalt och sådant som är i säsong. I dessa dagar är ju det ännu mer viktigt, med tanke på hur det ser ut i världen, men också för miljön och för att värna en levande landsbygd. Det är oerhört viktigt och det är det vi jobbar för, genom att öka kunskapen om den fina maten vi har i vår region.