Nu lanseras biodynamiskt kött

Saltåkvarn satsar på ett sortiment av biodynamisk producerat nötkött. Det nya biodynamiska sortimentet består av ett 10-tal nötköttprodukter och ska till en början säljas i större livsmedelsbutiker i Stockholmsområdet.

Enligt Saltå Kvarn är det nya köttsortimentet ett viktigt steg för att öka den biodynamiska spannmålsodlingen i Sverige och att stimulera fler gårdar att ställa om till kretsloppsjordbruk.
- Genom att erbjuda biodynamiskt kött tar vi ansvar för kravet på djurhållning som ställs på de biodynamiska gårdarna. Samtidigt vill vi underlätta för fler kloka jordbrukare att ställa om till ett mer hållbart och sunt jordbruk, säger Saltå Kvarns vd Johan Ununger i ett pressmeddelande.

Går ett steg längre

Kraven på biodynamiskt kött är något högre än för ekologiskt. För att få kalla matprodukter biodynamiska måste gårdar där de produceras ha en balans av både växtodling och djurhållning. En biodynamisk gård har därför både växtodling och djurhållning för att bilda ett kretslopp med egen produktion av foder och gödsel. Det ställs även strängare krav på djurskötsel.
Saltå Kvarn planerar att stegvis erbjuda det biodynamiska köttsortimentet i fler delar av landet.

Sofie Logardt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades fredag den 30 januari 2009

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste