Våld i djurens namn

Dagens Nyheter kritiserar på ledarplats djurrättsaktivisternas våldsamma metoder. "Ett demokratiskt samhälle kan inte tillåta små våldsbenägna aktivistgrupper att sätta agendan – inte ens i frågor som betraktas som perifera. "

Tystnaden, maktlösheten och rädslan är demokratins gift. Vi har alltför lätt att överse med våld från grupper som säger sig företräda ”svaga grupper”. Det må gälla djur eller olika minoriteter. Men dessa aktivister agerar helt och hållet på eget mandat. En sak är säker. Djuren har definitivt inte gett dem någon rätt att bruka våld i deras namn.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades torsdag den 23 augusti 2012

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera