Sms-påminnelse om djurflytt

Från och med den 17 januari erbjuder Jordbruksverket påminnelser via sms när det gäller rapportering av flytt av får och getter.

– Detta är en ny service för djurhållare med får och getter. Vi kommer att påminna sex dagar efter att en händelse har skett om någon annan har rapporterat och angett djurhållaren som köpare eller säljare. Har man inte rapporterat efter två veckor kommer vi att påminna ytterligare en gång, säger Niklas Persson på Jordbruksverket i ett meddelande.

Påminnelser kommer att kunna göras om någon annan har rapporterat en förflyttning och angett djurhållaren som köpare eller säljare ett slakteri har rapporterat att de har tagit emot ett djur från djurhållaren, skriver Jordbruksverket. De poängterar att det alltså att man inte alltid kan räkna med en sms-påminnelse.
– Det är viktigt att poängtera att sms-påminnelsen är en extra service men det är givetvis fortfarande så att djurhållaren ansvarar för att rapportera i tid till förflyttningsregistret, säger Niklas Persson.
Den som vill använda tjänsten men som inte lämnat sitt mobilnummer till Jordbruksverket kan vända sig till deras kundtjänst.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades onsdag den 16 januari 2013

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste