Allt griskött blir svenskt på City Gross

Ett av City Gross signum sedan flera år tillbaka är att det färska köttet de säljer är uteslutande svenskt. Nu tar livsmedelskedjan ett steg till och byter ut sitt danska frysta fläskkött mot svenskt.

Det är den danska hanteringen av grissvansar samt den högre antibiotikaförbrukningen i Danmark som fått City Gross att öka sitt svenska sortiment. City Gross har 36 butiker i Sverige.

Mats Sjödahl är inköpsdirektör på Bergendahls Food, som äger och driver City Gross. Han kommenterar beslutet i ett pressmeddelande:

‒ Vi gör det som en markering mot den danska hanteringen av grisknorrar och överanvändningen av antibiotika och hoppas att våra kolleger i branschen hakar på, så att vi skickar en tydlig signal till de danska uppfödarna att de bör upphöra med sin regelvidriga hantering.

City Gross strävar efter att erbjuda ett så brett sortiment som möjligt av svenskt kött, i syfte att öka matglädjen hos konsumenten genom ökad variation samt för att öka värdet på slaktdjuren. Initiativ som Griskronan, där City Gross betalar 1 krona extra direkt till uppfödaren för varje kilo griskött man köper är ytterligare ett bevis för att det går om man vill, menar man.

City Gross jobbar även för att öka andelen svenskt kött i charkvaror och färdigmat. Bland annat erbjuder man under eget varumärke råkorvar, bacon, smörgåsmat och julskinka gjort av svenskt kött. När det gäller färdigmaten förs löpande diskussioner med leverantörerna om att de skall ta ett större ansvar för vilka råvaror de använder och varifrån råvarorna kommer.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades fredag den 23 maj 2014

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste