Saboterad vargjakt – en medieanka

Enligt länsstyrelsen och ansvarig jaktledare har man inte haft problem med aktivister under jakten på Vittsjövargen. Det finns dock tidigare liknande exempel då aktivister lurat reportrar att skriva om sabotage för att få publicitet och förvirra, skriver Jakt och Jägare.

– Vi har inte märkt någonting. Det finns de som påstår att de ska gå ut i skogen och rädda vargen, men vi har inte sett dem, säger Henrik Barnekow, till Jakt och Jägare.

– Det kommer samtal från anonyma människor som påstår att de ska störa jakten. Vi får också förfrågningar om exakt var skyddsjakten pågår någonstans, säger Nils Carlsson som är rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

Nils Carlsson poängterar dessutom att försök att stoppa jakten kommer att polisanmälas.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades onsdag den 01 oktober 2014

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera