Grön Ko hamnar centralt på ICA

Det värmländska företaget Grön Ko har tecknat avtal med ICA och därmed kommer deras färdigmat att finnas i butikshyllor runt om i landet. Det ekologiska nötköttet kommer från den egna gården Mässvik samt andra närliggande gårdar.

Färdigmat från Grön Ko kommer nu att finnas centralt på Ica. Förpackningsmetoden kallas för Micvac och bevarar smak-och näringsämnen utan tillsatser och konserveringsmedel. Metoden ger också en lång hållbarhet som minskar matsvinnet. Foto: Grön Ko
Färdigmaten som Grön Ko står för produceras på Matmejeriet i Karlstad. Lokalen som tidigare användes av Milko ägs nu av Konsum Värmland, Grön Ko, Eko Väst Invest och Mejeritransporter.

– När vi byggde fabriken så handlade det om 1000 portioner per vecka första året. I fjol var det 2000 och nu är vi uppe i 5000 portioner per vecka, säger Knut Lillienau som driver Grön Ko till NWT.

Avtalet med ICA öppnar dörrar för företaget och underlättar logistiken.

– Det här är ju en jättegrej för oss såklart. Att vara livsmedelsproducent handlar mycket om logistik och distribution. Nu finns vi med på Icas centrallager och detta ger stora samordningsfördelar, säger Knut Lillienau.

I färdigmaten från Grön Ko använder man ekologiskt nötkött som kommer från både den egna gården, Mässvik och granngårdar. Slakten sker på ett Krav-certifierat familjeägt slakteri, en och en halv timme från gården.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades fredag den 17 oktober 2014

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste