Svenska Köttföretagen - ny branschorganisation

Köttföretagen i Sverige har nu gått samman och bildat Svenska Köttföretagen. Genom att samla spetskompetens inom rådgivning, djurhälsa och grisgenetik, kommer branschorganisationens huvuduppgift vara att stärka konkurrenskraften för djurproduktionen i Sverige.

Hans Agné blir vd för den nya branschorganisationen Svenska Köttföretagen. Hans är även vd för Avelspoolen. Foto: Avelspoolen
– Svensk köttproduktion har all potential att växa och öka. Med Svenska Köttföretagen kommer vi verka för ökad konkurrenskraft hos djurproducenter i Sverige genom att samla landets spetskompetens inom rådgivning respektive grisgenetik i en gemensam organisation, säger Hans Agné, vd Svenska Köttföretagen.

En ytterligare uppgift som Svenska Köttföretagen tar på sig är att samverka med Svenskt Kött, KCF och LRF Kött för att varumärkesneutralt driva och delta i samhällsdebatten rörande kött och köttrelaterade frågor.

– Det är ett viktigt steg framåt för svensk köttproduktion att vi nu äntligen har en gemensam och öppen branschorganisation. Med samlad kompetens kan ge viktig kunskap och skapa nödvändig debatt rörande avgörande kött- och köttrelaterade frågor på ett mycket tydligare sätt än tidigare. Något som jag tror uppskattas av allt parter från politiker, företag, producenter till vanliga konsumenter, säger Hans-Åke Hammarström, ordförande Svenska Köttföretagen.

Nytt rådgivningsbolag

Som en del av den nybildade branschorganisationen bildas även ett nytt rådgivningsbolag under Svenska Köttföretagen. Delägare i detta blir Sveriges Grisföretagare, Sveriges Nötköttsproducenter och Svenska Fåravelsförbundet.

Vd för det nya rådgivningsbolaget blir Sten-Olof Dimander, som även är vd för Svenska Djurhälsovården.

Vilhelm Ektander
Vilhelm Ektander
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades torsdag den 06 november 2014

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste