Svenska Köttföretagen - ny branschorganisation
Köttföretagen i Sverige har nu gått samman och bildat Svenska Köttföretagen. Genom att samla spetskompetens inom rådgivning, djurhälsa och grisgenetik, kommer branschorganisationens huvuduppgift vara att stärka konkurrenskraften för djurproduktionen i Sverige.
Hans Agné blir vd för den nya branschorganisationen Svenska Köttföretagen. Hans är även vd för Avelspoolen. Foto: Avelspoolen |
En ytterligare uppgift som Svenska Köttföretagen tar på sig är att samverka med Svenskt Kött, KCF och LRF Kött för att varumärkesneutralt driva och delta i samhällsdebatten rörande kött och köttrelaterade frågor.
– Det är ett viktigt steg framåt för svensk köttproduktion att vi nu äntligen har en gemensam och öppen branschorganisation. Med samlad kompetens kan ge viktig kunskap och skapa nödvändig debatt rörande avgörande kött- och köttrelaterade frågor på ett mycket tydligare sätt än tidigare. Något som jag tror uppskattas av allt parter från politiker, företag, producenter till vanliga konsumenter, säger Hans-Åke Hammarström, ordförande Svenska Köttföretagen.
Nytt rådgivningsbolag
Som en del av den nybildade branschorganisationen bildas även ett nytt rådgivningsbolag under Svenska Köttföretagen. Delägare i detta blir Sveriges Grisföretagare, Sveriges Nötköttsproducenter och Svenska Fåravelsförbundet.Vd för det nya rådgivningsbolaget blir Sten-Olof Dimander, som även är vd för Svenska Djurhälsovården.