McDonalds USA vill ha mindre antibiotika

FAO menar att den ökade antibiotikaresistens är det största moderna hotet mot folkhälsan. McDonalds i USA, har tagit ställning för minskad användning av antibiotika inom djuruppfödning.

McDonalds i USA har beslutat att sluta använda sig av kyckling som fötts upp med hjälp av antibiotika som är viktig för människor. Snabbmatskedjan ska jobba med detta de kommande två åren, rapporterar Reuters.

Allt fler är mer medvetna om vad de konsumerar, det finns kunder som redan gått förlorade till andra kedjor som tagit ställning mot antibiotika. De stora snabbmatskedjorna i USA får ökad konkurrens av mindre kedjor som säljer och tydligt kommunicerar ”antibiotika-fritt” på sina produkter. Nu när snabbmatsjätten hänger på, anser flera att det även är dags att andra gör detsamma.

– McDonalds beslut kommer att förändra standarden för kycklinguppfödning i USA, säger Bob Goldin som är konsult inom livsmedel, till Reuters.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades måndag den 16 mars 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Det är kunden som betalar

Krönika: Har du under senaste åren hört uttrycket ”Pricing power”, eller prissättningskraft på svenska? Det handlar om företag som har möjlighet att höja priserna utan att tappa marknadsandelar. I tider av inflation har begreppet aktualiserats då möjligheten för företag att föra över högre produktionskostnader på konsumenterna påverkar inflationens utveckling över tid. Hur står det till med lantbruksföretagens prissättningskraft?

 

Kommentera