Svenskt Kött går vidare

Efter att Maria Forshufvud lämnar sin post som vd för Svenskt Kött söker företaget nu en ny vd. Svenskt Kötts ordförande, Torbjörn Lithell, kommenterar bolagets framtid.

Efter att Maria Forshufvud lämnar posten som vd för Svenskt Kött startas nu rekryteringsprocessen för att hitta hennes ersättare. Foto: Svenskt Kött

Thorbjörn Lithell är ordförande i Svenskt Kött och inköpsdirektör på HKScan Sverige. Foto: Svenskt Kött

– Svenskt Kötts verksamhet består av två delar. Dels har vi främjandedelen där vi arbetar med utbildning, lobbying och annat som driver den svenska köttproduktionen framåt. Den delen kommer solklart att kvarstå inom Svenskt Kött. Sedan har vi märkningsdelen som driver allt kring den runda Svenskt Kött-loggan. Den kommer också att finnas kvar i någon form, men vi jobbar just nu för att hitta smartaste arbetssättet kring det. Kanske ska den administreras i samarbete med det nya märkningsbolaget, det kan finnas synergieffekter, kommenterar Torbjörn Lithell, som är ordförande i Svenskt Kött.

 

Det nya svenskmärkningsbolaget är under bildande och tidigare har man deklarerat att varor med märkningen kan komma att finnas på butikshyllorna under senhösten.

– Oavsett hur det blir så kommer vi att få en ny märkning som gynnar svenska livsmedel, konstaterar Torbjörn.

Nu startar rekryteringsprocessen för att hitta ny vd för Svenskt Kött och Torbjörns förhoppning är att han eller hon ska finnas på plats om sex månader, då Maria slutar.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

Artikeln publicerades torsdag den 17 september 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste