"Mer än bara fläsk"

Martin Ragnars nya bok "Grisens historia - så mycket mer än bara fläsk,  är en skildring av grisens kulturhistoria, där bland annat människans och grisens långtgående samspel beskrivs.

"Grisens historia - mer än bara fläsk" av författaren Martin Ragnar.

I boken kan man läsa om grisens härstamning och egenskaper. Vilken roll grisen haft i religionen, som jaktgris, tryffelsvin och sällskapsdjur. Om grisens renlighet och på vilket sätt den är nyttig som markberedare. Man kan även läsa om grisen olika roller som offerdjur, tamsvin, ollonsvin, skogssvin och vildsvin. 

Naturligtvis tas även biten om grisens betydelse som köttdjur för att föda människan upp.

Bakom boken, som är utgiven på Carlssons bokförlag, står Martin Ragnar, författare och forskare. Hans två senaste matböcker är "Svensk ostkultur" och "Regional matkultur".

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 oktober 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Traktorers utveckling och funktionerna vi inte tänker på att vi använder

Krönika: Sedan den första traktorn började att tillverkas i slutet på 1800-talet så har maskinen utvecklats på många olika sätt för att följa med utvecklingen i de agrara näringarna. Självklart i framför allt motoreffekt och växellådor men samtidigt har även ett intensivt arbete pågått med olika funktioner för att förbättra förarkomfort, effektivitet, säkerhet och design.

 

Kommentera