"Mer än bara fläsk"

Martin Ragnars nya bok "Grisens historia - så mycket mer än bara fläsk,  är en skildring av grisens kulturhistoria, där bland annat människans och grisens långtgående samspel beskrivs.

"Grisens historia - mer än bara fläsk" av författaren Martin Ragnar.

I boken kan man läsa om grisens härstamning och egenskaper. Vilken roll grisen haft i religionen, som jaktgris, tryffelsvin och sällskapsdjur. Om grisens renlighet och på vilket sätt den är nyttig som markberedare. Man kan även läsa om grisen olika roller som offerdjur, tamsvin, ollonsvin, skogssvin och vildsvin. 

Naturligtvis tas även biten om grisens betydelse som köttdjur för att föda människan upp.

Bakom boken, som är utgiven på Carlssons bokförlag, står Martin Ragnar, författare och forskare. Hans två senaste matböcker är "Svensk ostkultur" och "Regional matkultur".

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 oktober 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera