Högre självförsörjningsgrad i Ryssland

Rysslands produktion av fläsk och kyckling har ökat kraftigt om man ser till samma period förra året. Fläskproduktionen har stigit med 7,8 procent och när det gäller kyckling är motsvarade siffra 10,6 procent. 

Den ryska fläskproduktionen har gått upp med 7,8 procent årets första åtta månader, för kyckling ligger ökningen på 10,6 procent. Foto: Thinkstock

Med ökningen producerade Ryssland 1,45 miljoner ton fläsk perioden januari till augusti 2015.  Under samma period ligger kycklingproduktionen på 2,8 miljoner ton. Det visar statistik från Rysslands statliga statistikcentrum, skriver Global Meat News.

90 procent ryskt

Enligt den ryska jordbruksministern Alexander Tkachev kommer landet att uppnå en själförsörjningsgrad på 90 procent när det gäller fläsk och kyckling, till årets slut.  

Samtidigt ser man dock en minskning av den nationella produktionen av nötkött. I juli 2015 uppgick det totala antalet nötkreatur i Ryssland till 20,4 miljoner djur, vilket är 1,7 procent färre än föregående år. Den totala volymen nötkött som producerade i landet mellan januari och augusti 2015 var  616 800  ton, vilket är en dryg procent lägre än förra året.

Överproduktion

Myndigheterna är oroliga för att utvecklingen ska leda till en överproduktion där man inte kan få avsättning för produkterna på andra marknader. Om man inte etablerar stabila exportmarkander kan det bli aktuellt att införa begränsningar i produktionen. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 16 oktober 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste