Silvret är mottaget

AGRITECHNICA. Under mässans första dag fick Väderstad sin silvermedalj för den automatiska maskininställningen Automatic Crossboard. Medaljen utges av Agritechnica-mässan själva, som på så sätt vill uppmärksamma innovationer inom maskinbranschen.

Automatic Crossboard kommer finnas tillgänglig för samtliga maskiner som är utrustade med en Crossboard, så som exempelvis Väderstad Rapid. Foto: Väderstad
Under Agritechnica tilldelas Väderstad silvermedalj för Automatic Crossboard. Under mässan ges totalt 44 innovationer silver. Foto: Vilhelm Ektander

Väderstads automatiska maskininställning utgörs av en ny gyrosensorteknik som kan känna av vinkeln på olika komponenter på redskapet. Första lösningen ut i denna nya kategori är Automatic Crossboard.

SENSORTEKNIK

Den automatiska maskininställningen Automatic Crossboard består av gyrosensorer, monterade på ett stag på förredskapet Crossboard. Den första staget mäter höjden på jordvallen framför utjämnaren samtidigt som ett andra stag känner av den aktuella vinkeln på utjämnaren. Genom att ta till vara på dessa data kan systemet, via iPad-lösningen E-Control, säkerställa att Crossboard ständigt håller önskat arbetsdjup. På så sätt kan Crossboardens effekt optimeras så att fältet blir så jämnt som möjligt samtidigt som bränsleförbrukningen minimeras. En av de huvudsakliga fördelarna som Väderstad lyfter är även faktumet att systemet frigör tid för föraren, som därmed kan sätta sitt fokus till övriga moment under körningen.
 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades söndag den 08 november 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste