JCB firar 70 år på Agritechnica

AGRITECHNICA. För 70 år sedan startade innovationerna på familjeföretaget JCB. I år presenterar de en rad nyheter och uppdateringar och passar även på att berätta om det nya huvudkontoret.

JCB Fasttrac 4000. Foto: Katarina JohnssonJCB 435S uppnår T4F utan behov av ett dieselpartikelfilter. Foto: Katarina JohnssonJCB 525-60 är 1,80 meter bred och har en lågt monterad teleskoparm för att ge föraren bättre sikt. Foto: Katarina Johnsson

 

På Agritechnica för två år sedan presenterade JCB sin lantbrukstraktor, Fasttrac 4000. Nu är maskinen i full produktion och enligt JCB är reaktionen från kunderna överväldigande.

Bygger för framtiden

Man passade även på att berätta att man ska bygga ett nytt huvudkontor i Cologne och investerar där 25 miljoner euro. På huvudkontoret ska man bland annat ha ett kundcentrum, möjlighet för kompetensutveckling och ett showroom.

Speciellt kompetensutvecklingen är viktigt säger Richard Fox-Marrs som är chef för JBC jordbruk.

– I takt med att maskinerna och tekniken blir allt mer komplex, krävs vidare kompetensutveckling.

Snåla teleskoplastare

JCB meddelar även stolt att de räknat ut att de jordbrukare som använder teleskoplastare från JCB i genomsnitt gör av med 5,97 liter bränsle i timman. Detta har man räknat ut genom att samla in data med hjälp av LiveLink, från 4 200 jordbrukare som arbetat totalt 2,5 miljoner timmar.

– Det är ingen annan här på Agritechnica som kan redovisa sådana här siffror, säger en av JCBs representanter.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

 

Artikeln publicerades söndag den 08 november 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste