Stor steglös nyhet från McCormick

AGRITECHNICA. På Agritechnica visade McCormick för första gången sin nya traktor X8, som är den första från företaget som överstiger 300 hästkrafter. Traktorserien kommer att ha tre modeller som spänner från 264 till 310 hästkrafter.

McCormick presenterade sin nya modell X8 för första gången på Agritechnica.  Foto: Katarina Johnsson

Hästkrafterna kommer från en 6,7 liters sexcylindrig BetaPower-motor med växlande turboteknik. Alla modellerna är också utrustade med steglös ZF-transmission.

I och med den nya X8-serien har McCormick helt förnyat sitt traktorprogram. Utvecklingen av X8 har även medfört att man uppdaterat tekniken i de andra serierna. Målet är att maskinerna ska bli ännu mer produktiva samtidigt som man fokuserat på traktorernas utseende och förarens komfort.

Många av de funktioner som finns i den största X8, finner man även i de mindre X7 och X6-serierna. Armstödet har en integrerad kontrollpanel och ett VT-Easypilot-system, som kontrollerar alla traktorns funktioner och underlättar arbetet med olika typer av redskap.

Frontlyften har en kapacitet på fem ton, medan baklyften klarar tolv ton. McCormick X8 väger 1,8 ton, är 3,3 meter hög och 1,9 meter bred.

När man lanserade X8-serien passade man även på att presentera en ny modell i X-7 serien. McCormick X7.650 har 150 hästkrafter och utrustad med en sexcylindrig Beta-Power motor.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 09 november 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste