HCP säger upp två tillverkare

Importortföretaget HCP säger upp samarbete med israeliska maskintillverakren RMH, som tillverkar fullfoderblandare i både stationära, bogserade och självgående varianter. Därutöver sägs även samarbetet med irländska Tanco upp.

HCP säger upp avtalet med RMH och Tanco. RMH tillverkar fullfoderblandare i både stationära, bogserade och självgående varianter. Tanco tillverkar bland annat inplastare samt olika frontlastar-redskap. Foto: RMH
Enligt HCP är anledningen till detta att man framöver vill fokusera mer på importen övriga märken. Utöver Tanco och RMH, importerar HCP bland annat Zetor, Iseki, MultiOne och QTrak till Sverige. I Danmark, Norge och Finland importerar företaget även Deutz-Fahr. I Sverige har HCP importerat både Tanco och RMH.

För danska Maskinbladet berättar HCP att beslutet är taget på grund av en fallande försäljning samt att samarbetet kommer att upphöra från och med årsskiftet. I dagsläget finns det därmed ingen ny importör av RMH och Tanco i Sverige, dock åtar sig HCP att stå för reservdelar och service även fortsättningsvis.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades måndag den 14 december 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste