Spilld mjölk i riksdagen

Malin Sundin var i dag i riksdagen och pratade om sin bok Spilld mjölk som handlar om ett verklighetsbaserat tragiskt öde på en mjölkgård. Ett tjugotal riksdagsledamöter från olika partier deltog och lyssnade på Malin.

De deltagande riksdagsledamöterna fick med sig var sitt exemplar av boken. Foto: Staffan Danielsson
De deltagande riksdagsledamöterna fick med sig var sitt exemplar av boken. Foto: Staffan Danielsson
Malin berättar under en frukost i riksdagen om boken Spilld mjölk och den sanna historien som ligger till grund för den. Foto: Staffan Danielsson
Malin berättar under en frukost i riksdagen om boken Spilld mjölk och den sanna historien som ligger till grund för den. Foto: Staffan Danielsson
Boken släpptes i samband med Elmia och Malin passade på att sälja och signera böcker i Jordbruksaktuellts monter. Foto: Carolina Wahlberg
Boken Spilld mjölk släpptes i samband med Elmia och Malin passade på att sälja och signera böcker i Jordbruksaktuellts monter. Foto: Carolina Wahlberg

 

Eskil Erlandsson (C) och Ulf Berg (M) tog initiativ till frukosten och Staffan Danielsson (C) såg till att de 17 ledamöterna i riksdagens miljö- och jordbruksutskott fick var sitt exemplar.

– Jag är övertygad om att alla som läser boken får en djupare förståelse för mjölkkrisen och att mer måste göras för att den ska lindras, säger Staffan Danielsson.

Gripande berättelse

Malin Sundin som tillsammans med en anonym medförfattare ligger bakom boken, åkte ner från Dalarna för att komma till riksdagen.

– Det kändes jättebra, det var bra uppslutning. De lyssnade och ställde bra följdfrågor och det kändes som att de tyckte att det var en gripande berättelse, säger Malin Sundin.

Hon hade även med sig ett meddelande från sin anonyma medförfattare.

”Vi ska sluta kämpa för att bara få lika villkor, nu kommer vi kämpa för att få bäst villkor för svenska mjölkbönder”

Populär och viktig julklapp

Boken har hittills sålt i 800 exemplar och många berättar att de ska skicka boken till kommunen, landshövdingen och politiker.

– Jag försöker även få politikerna att förstå att när vi jobbar och investerar så tänker man på lång sikt, 10 , 20 eller 30 år framåt. Precis när man hunnit anpassa sig och ställa om produktionen efter en ny politik så är det dags för nästa regeländring, säger Malin och avslutar:

– Det var jättekul att så många kom. Jag hade kunnat prata mycket längre men politikerna skulle in på en debatt klockan nio så de hade fullt upp.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

 

Artikeln publicerades onsdag den 16 december 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste