Så ser tidsplanen för jordbrukarstöden ut

Nu har Jordbruksverket spikat en plan för utbetalningarna av resterande jordbrukarstöd. Enligt planeringen kommer bland annat eko- och kompensationsstödet försenas ytterligare.

Jordbruksverkets utbetalningsplan 2016. Figuren har ej med det nationella stödet för mjölk som betalas ut månadsvis. Grafik: Jordbruksverket
Jordbruksverkets utbetalningsplan för 2015 års jordbrukarstöd, sammanfattning:


  • 14 januari 2016 - Påbörjad utbetalning av stöd för nya åtaganden för miljöersättningar för restaurering av betesmarker och slåtterängar, fäbodar och skötsel av våtmarker och dammar.

  • Mars-April 2016 - Delutbetalning, på cirka 85 procent, för nya ersättningarna för ekologisk produktion och omställning till ekologisk produktion samt för kompensationsstödet.

  • Mars 2016 och framåt - Gårdsstödet och stödet till unga jordbrukare betalas ut till företag med större avvikelser.

  • Juni 2016 - Andra utbetalning av mjölkstödet.

  • Juni-juli 2016 - Slututbetalning av resterande 15 procent av totalt belopp av nötkreatursstödet.

  • November-December 2016 - Slututbetalningen, cirka 15 procent av totalt belopp, för nya ersättningarna för ekologisk produktion och omställning till ekologisk produktion samt för kompensationsstödet.

  • November-December 2016 - Slutbetalning, cirka 15 procent av totalt belopp, av nya miljöersättningar för vallodling och för betesmarker och slåtterängar.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades onsdag den 30 december 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Det går inte att fatta fel beslut

Krönika: Brukar du tänka att det här beslutet är det optimala och sedan göra tvärtom? Nej, jag tänkte väl det. Vardagen består av många val och beslut som ska tas. En del sker medvetet och andra utan att du reflekterar över det. Vissa beslut kräver mer underlag än andra och en del går att fatta på den sköna magkänslan. Det senare behöver inte vara fel baserat på dina värderingar, men är inte optimalt i alla lägen.

 

Kommentera