Djupt oroad över livsmedelsstrategin

I veckan meddelade regeringen att man skjuter upp riksdagsbeslutet kring en svensk livsmedelsstrategi tills efter sommaren, istället för att avhandla detta innan sommaren som man tidigare har annonserat. Något som gör Kristina Yngwe (C) väldigt oroad.

Kristina Yngwe (C) är oroad över regeringens hantering av livsmedelsstrategin. Foto: Carolina Wahlberg

Kristina Yngwe (C), som är vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, lyfter nu en oro för att regeringen ännu inte har presenterat några konkreta förslag på innehåll i strategin, samt inte verkar ha någon plan över hur man ska nå en bred förankring av strategin i riksdagen.

– Jag är orolig över hur regeringen hanterar denna process. Än har vi övriga riksdagspartier inte fått se några konkreta förslag till livsmedelsstrategi eller förslag på hur regeringen vill åstadkomma en bred parlamentarisk förankring trots påstötningar. Tiden börjar nu bli knapp om detta ska tas med ett 'tungt klubbslag i riksdagen' som landsbygdsminister så ofta har pratat om, säger Kristina Yngwe (C), i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Just nu är det mycket tuffa tider för det svenska lantbruket och inte minst för mjölkbönderna. Ska vi vända trenden och stärka deras konkurrenskraft då måste vi få en livsmedelsstrategi med konkreta förslag. Vi bidrar gärna med konstruktiva förslag, men just nu verkar regeringen helt handlingsförlamad. Jag är djupt oroad.
 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades fredag den 15 januari 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste