Svenskt förslag om djurvälfärd godkänt i EU

Tillsammans med Tyskland, Danmark och Nederländerna har Sverige lagt fram ett förslag på en djurvälfärdsplattform som nu godkänts av EU.

Vid jordbruksministerrådets möte i Bryssel under gårdagen beslutades att gå vidare med förslaget gällande en djurvälfärdsplatform. Foto: Thinkstock

Förslaget diskuterades under jordbruksministerrådet i Bryssel under gårdagen. Plattformen är tänkt att gynna ökad djurvälfärd genom att underlätta och motivera en dialog och utbyte av erfarenheter. Tanken är även att partnerskap ska utvecklas mellan olika aktörer samt att öka deras engagemang. I slutändan hoppas man på att detta ska stärka djurvälfärdsstandarden inom EU.

– Majoriteten av jordbruksministerrådet stöttade förslaget gällande en plattform, och välkomnade EU-kommissionen att påbörja arbetet med den, sa Martijn van Dam, som är ordförande för Jordbruksministerrådet, på en presskonferens efter mötet.

Apropå djurvälfärd var det fler medlemsländer som även uttryckte en oro gällande de förhandlingar som pågår gällande handelsavtal. Det finns en rädsla för att producenter utanför EU, som har lägre djurvälfärd, kommer att få konkurrensfördelar gentemot europeiska producenter.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 februari 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste