Blå och rosa balar

Förra årets succé med rosa ensilageplast till stöd för bröstcancerforskningen, kommer att fortsätta i år. Men nu får de rosa balarna även sällskap av blåa till stöd för prostatacancer. 

Nu lanseras blå ensilageplast till stöd för prostatacancer. Foto: Trioplast

Det är det svenska företaget Trioplast som tagit fram både den rosa och den blåa plasten och de garanterar att de håller lika hög kvalitet som den traditionella vanliga vita plasten. Den blåa plasten lanserades först på Nya Zeeland, men till sommaren kommer den att synas på svenska fält. Lantmännen kommer att sköta distribueringen.

– Förra året var de rosa balarna ett omtyckt inslag på åkrarna runt om i landet och den rosa plasten sålde slut direkt. Många lantbrukare hörde av sig och påpekade att de gärna vill stödja forskningen för prostatacancer, som är Sveriges vanligaste cancerform. Vi tar fram blå plast för att möta den stora efterfrågan. Vi ägs av svenska lantbrukare och vet att de uppskattar den här möjligheten att stödja cancerforskningen, säger Torbjörn Wahlström, marknadschef handelsvaror hos Lantmännen, i ett uttalande.

För varje såld blå rulle skänker Trioplast,Tama, Lantmännen och slutkunderna tillsammans 15 kronor till Prostatacancerförbundet.

Förra året skänkte man tillsammans 300 000 kronor till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation i och med försäljningen av den rosa plasten.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 februari 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste