Gratis att beställa öronbrickor via nätet

Nu kan man via Jordbruksverkets e-tjänst beställa öronbrickor till lantbruksdjur utan någon avgift. Tjänsten har även utvecklats för att bli enklare att jobba med. 

Alla dina nötkreatur, grisar, får och getter ska vara märkta med godkända öronbrickor. Detta för att säkerställa en snabb och säker spårning av djur vid smitta. Nu har Jordbruksverket beslutat att beställninen av dem via e-tjänsten ska vara avgiftsfri. Foto: Carolina Wahlberg

Avgiften för beställning av öronbrickor via Jordbruksverkets e-tjänst är borttagen för att främja beställningar från e-tjänsten, som gör arbetet smidigare.

– Tack vare e-tjänsten blir det en snabbare hantering vilket innebär kortare leveranstid av öronbrickorna. Den administrativa avgiften är också lägre för e-tjänsten. I år har vi helt tagit bort avgiften för beställningar via e-tjänsten, säger Michael Engl, chef för Jordbruksverkets registerenhet, i ett pressmeddelande. 

Förenklingen består i att de som har nötkreatur enkelt kan se hela sitt djurinnehav och därmed slipper skriva in varje individnummer för sig.

Varje år hanterar Jordbruksverket 30 000 beställningar, antalet som använder e-tjänsten har ökat och 2015 gjorde runt 58 procent sin beställning via nätet. Målet är att alla ska beställa via e-tjänsten som också är den som går snabbast. 

Klicka här för att komma till tjänsten. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 06 april 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera