Gratis att beställa öronbrickor via nätet

Nu kan man via Jordbruksverkets e-tjänst beställa öronbrickor till lantbruksdjur utan någon avgift. Tjänsten har även utvecklats för att bli enklare att jobba med. 

Alla dina nötkreatur, grisar, får och getter ska vara märkta med godkända öronbrickor. Detta för att säkerställa en snabb och säker spårning av djur vid smitta. Nu har Jordbruksverket beslutat att beställninen av dem via e-tjänsten ska vara avgiftsfri. Foto: Carolina Wahlberg

Avgiften för beställning av öronbrickor via Jordbruksverkets e-tjänst är borttagen för att främja beställningar från e-tjänsten, som gör arbetet smidigare.

– Tack vare e-tjänsten blir det en snabbare hantering vilket innebär kortare leveranstid av öronbrickorna. Den administrativa avgiften är också lägre för e-tjänsten. I år har vi helt tagit bort avgiften för beställningar via e-tjänsten, säger Michael Engl, chef för Jordbruksverkets registerenhet, i ett pressmeddelande. 

Förenklingen består i att de som har nötkreatur enkelt kan se hela sitt djurinnehav och därmed slipper skriva in varje individnummer för sig.

Varje år hanterar Jordbruksverket 30 000 beställningar, antalet som använder e-tjänsten har ökat och 2015 gjorde runt 58 procent sin beställning via nätet. Målet är att alla ska beställa via e-tjänsten som också är den som går snabbast. 

Klicka här för att komma till tjänsten. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 06 april 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Dags att ge de fina orden mening

Krönika: Politiker pratar om att framtidens jordbruksmark finns i norra Sverige, trots det är det knappast något som märkts av rent praktiskt. Det blir fortfarande färre aktiva bönder som axlar ett allt tyngre lass genom att försöka försörja oss med mat. Mer mark läggs i träda och får sakta men säkert växa igen. Utveckling kan inte få stavas avveckling längre, vi måste vända trenden innan vi står här utan en norrländsk matproduktion.

 

Kommentera